Με σημαντική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για τη διοργάνωση μαθημάτων αλληλεγγύης
Με σημαντική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που κάλεσε η Εργατική Λέσχη Περιστερίου την Τετάρτη 10 Ιουλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διοργάνωση μαθημάτων αλληλεγγύης σε παιδιά ανέργων, υποαπασχολούμενων και γονιών με χαμηλό εισόδημα, που έχουν ανάγκη και δεν έχουν την δυνατότητα υποστηρικτικής εκπαίδευσης. 
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και κατέθεσαν εμπειρίες, προτάσεις, προβληματισμούς αλλά και διάθεση συμμετοχής στο εγχείρημα ο σύλλογος ΠΕ "Έλλη Αλεξίου", μέλη του ΣΕΦΚ (Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών), γονείς και εκπαιδευτικοί που ζουν και εργάζονται στο Περιστέρι. 
Πιο συγκεκριμένα, μετά την παρουσίαση από την πλευρά της Εργατικής Λέσχης Περιστερίου της πρωτοβουλίας για τα μαθήματα αλληλεγγύης, το λόγο πήραν οι παρευρισκόμενοι. 
Από την πλευρά του συλλόγου ΠΕ "Έλλη Αλεξίου" τονίστηκαν οι επιπτώσεις που έχει φέρει η πολιτική των μνημονίων σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες καθώς οι γονείς αδυνατούν να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά που απαιτούνται για τη θεραπεία. Μέλη του ΣΕΦΚ που παραβρέθηκαν τόνισαν την αναγκαιότητα στήριξης των μαθητών που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις με δωρεάν μαθήματα ως ξεκάθαρη απόδειξη ταξικής αλληλεγγύης σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι και οι μαθητές χτυπιούνται βάναυσα από την κυβερνητική πολιτική που τους θέλει αμόρφωτους και άνεργους.
Κοινή πεποίθηση των παρευρισκομένων ήταν πως η υπεράσπιση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ενάντια σε απολύσεις και συγχωνεύσεις περνά και μέσα από τη στήριξη των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας. Τέλος, αποφασίστηκε τα μαθήματα να ξεκινήσουν παράλληλα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με τη συνεισφορά των σωματείων και των εργαζόμενων της πόλης. 

"H κοινωνία δε χτίζεται σε μια παλάμη που ζητιανεύει, αλλά σε αυτή που σφίγγεται σε μια γροθιά"

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ