Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο 9 Νοέμβρη στις 12:00 στην πλ. Δημαρχείου
Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον,
δε θα πεθάνει μόνος ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!


Οι συλλήψεις των χρυσαυγιτών μετά την πολιτική δολοφονία του αγωνιστή Παύλου Φύσσα, δε σημαίνουν το τέλος της δράσης του ούτε όμως και το τέλος της αντιφασιστικής πάλης. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τη ρατσιστική της πολιτική με  επιχειρήσεις σκούπα κατά των μεταναστών, συντηρεί τις άθλιες συνθήκες στα κολαστήρια-στρατόπεδα συγκέντρωσης. Συνεχίζονται και θα ενταθούν οι επιθέσεις σε όλους όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται διεκδικώντας τα δικαιώματά τους (απλήρωτοι εργάτες του Σκαραμαγκά, εργαζόμενοι στη Χαλκίδα). Ποινικοποιούνται οι αγώνες με επιστρατεύσεις και συλλαμβάνονται μαθητές (Λαμία, Ηγουμενίτσα). Οι κυβερνήσεις της ΕΕ μετατρέπουν τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο (τραγωδία στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας). Το ίδιο το σύστημα και οι πολιτικοί του εκφραστές χρησιμοποιούν την περίφημη θεωρία των δύο άκρων για να βάλουν στον ίδιο παρανομαστή τους δολοφόνους με όποιον παλεύει, αντιστέκεται και διεκδικεί.


Οι γειτονιές μας έχουν στο παρελθόν δώσει πολλούς αγώνες και αίμα ενάντια στο φασισμό. Με οδηγό αυτούς τους αγώνες, καλούμε τους Περιστεριώτες να εμποδίσουν το φίδι του ναζισμού να δαγκώσει ξανά. Ο φασισμός ήταν και είναι το όπλο του συστήματος ενάντια σε οποιαδήποτε σπίθα αντίστασης στην επίθεση που βιώνουμε καθημερινά από κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ. Τους φασίστες θα τους τσακίσει ο λαός με την συλλογική και οργανωμένη πάλη του μέσα από σωματεία, συνελεύσεις, επιτροπές, συλλόγους, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο εργασίας.

Καλούμε τους κατοίκους του Περιστερίου, την κάθε συλλογικότητα, το κάθε σωματείο, 
τον κάθε συλλογικό φορέα, τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς 
στη μεγάλη ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ το Σάββατο 9 Νοέμβρη
στις 12:00 στην πλατεία Δημαρχείου

Υψώνουμε πύργο ατίθασο με κοινή συντονισμένη δράση που:

  • Θα αποκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο της ΧΑ και της φασιστικής ιδεολογίας ως την πιο βάρβαρη εκδοχή του καπιταλισμού, τη στενή του σχέση με εφοπλιστές, κεφάλαιο, εργοδοσία, κατασταλτικούς μηχανισμούς αστυνομίας και στρατού.
  • Θα έχει ξεκάθαρο μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ που ενισχύει και ανδρώνει τη δράση του φασισμού.
  • Θα αντιπαλεύει τον εκφασισμό της κυβέρνησης και του ίδιου του κράτους, τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και τα επίσημα κρατικά – κυβερνητικά τάγματα εφόδου, ΜΑΤ - ΔΙΑΣ - ΔΕΛΤΑ, των οποίων τη δράση γνωρίσαμε από πρώτο χέρι στη πόλη μας με αφορμή τις διαμαρτυρίες για το θάνατο του Θανάση Καναούτη.
  • Θα είναι άρρηκτα δεμένη με το οργανωμένο λαϊκό εργατικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του. Θα υπερασπίζεται και να διεκδικεί τις σύγχρονες λαϊκές ελευθερίες.
  • Δεν θα επιτρέψει τους φασίστες να βρουν χώρο ανάπτυξης σε καμία γειτονιά, σχολείο και χώρο δουλειάς. Θα απονομιμοποιήσει στον λαό και τη νεολαία τη φασιστική ιδεολογία προτάσσοντας την αξιοπρέπεια, την ταξική αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα, τον αγώνα και την ιστορική μνήμη.


ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ