ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Προς τους κατοίκους, τα σωματεία, τις συλλογικότητες και τους μαζικούς φορείς της πόλης

Εμείς, οι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέες και νέοι που αγωνιζόμαστε συλλογικά μέσα από την Εργατική Λέσχη Περιστερίου ενάντια στην επίθεση στα εργασιακά και τα δημοκρατικά δικαιώματα που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και τρόικα, ενάντια στη διάλυση υγείας, παιδείας και κάθε έννοια κοινωνικού κράτους σας καλούμε:

Να οργανώσουμε συλλογικά τη δράση και τον αγώνα μας ενάντια στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Να αγωνιστούμε ενάντια στη φασιστική ιδεολογία και τον εκφασισμό του ίδιου του κράτους, που καταστέλλει βίαια και συκοφαντεί κάθε είδους λαϊκή αντίσταση και διεκδίκηση.

Οι συλλήψεις των χρυσαυγιτών από την κυβέρνηση, μετά την πολιτική δολοφονία του αγωνιστή Παύλου Φύσσα, δε σημαίνει ότι ξεμπερδέψαμε από το φασισμό ούτε σηματοδοτούν το τέλος της αντιφασιστικής πάλης. Άλλωστε, είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα έδιναν τροφή στο φίδι του φασισμού με τη βαρβαρότητα των μνημονίων, με την άγρια φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, με τη διάλυση των κοινωνικών αγαθών, την ανεργία, την καταστολή ακόμα και με την άμεση χρηματοδότηση και στήριξή των φασιστών από τον κρατικό μηχανισμό. Είναι η ίδια κυβέρνηση που χρησιμοποιεί την περίφημη θεωρία των 2 άκρων για να τσουβαλιάσει  με τους δολοφόνους όποιον παλεύει, αντιστέκεται και διεκδικεί.
Οι γειτονιές μας έχουν στο παρελθόν δώσει πολλούς αγώνες και αίμα ενάντια στο φασισμό. Με οδηγό αυτούς τους αγώνες, καλούμε τους Περιστεριώτες να εμποδίσουν το φίδι του ναζισμού να δαγκώσει ξανά.

Ο φασισμός ήταν και είναι το όπλο του συστήματος ενάντια σε οποιαδήποτε σπίθα αντίστασης στην επίθεση που βιώνουμε καθημερινά από κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ. Τους φασίστες δεν θα τους τσακίσουν οι συλλήψεις και το τηλεοπτικό σόου κυβέρνησης και ΜΜΕ, αλλά μόνο ο λαός με την συλλογική και οργανωμένη πάλη του μέσα από σωματεία, συνελεύσεις, επιτροπές, συλλόγους, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο εργασίας.

Καλούμε τους κατοίκους του Περιστερίου, την κάθε συλλογικότητα, το κάθε σωματείο, τον κάθε συλλογικό φορέα, τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να συναντηθούμε για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την κοινή, λαϊκή αντιφασιστική μας δράση στην περιοχή.

Μια τέτοια δράση πρέπει
  • Να  αποκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο της ΧΑ και της φασιστικής ιδεολογίας ως την πιο βάρβαρη εκδοχή του καπιταλισμού, τη στενή του σχέση με τους εφοπλιστές, το κεφάλαιο, την εργοδοσία, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της αστυνομίας και του στρατού.
  • Να έχει ξεκάθαρο μέτωπο ενάντια στα αίτια που δημιουργούν το φασισμό στην κοινωνία, την πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ που υπηρετεί πιστά η κυβέρνηση.
  • Να αντιπαλεύει τον εκφασισμό της κυβέρνησης και του ίδιου του κράτους, τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό τα επίσημα κρατικά – κυβερνητικά τάγματα εφόδου, ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ, των οποίων τη δράση γνωρίσαμε από πρώτο χέρι στη πόλη μας με αφορμή τις διαμαρτυρίες για το θάνατο του Θανάση Καναούτη.
  • Να είναι άρρηκτα δεμένη με το οργανωμένο λαϊκό εργατικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του. Να υπερασπίζεται και να διεκδικεί τις σύγχρονες  λαϊκές ελευθερίες.
  • Να μην επιτρέψει τους φασίστες να βρουν χώρο ανάπτυξης σε καμία γειτονιά, σχολείο και χώρο δουλειάς. Να απονομιμοποιήσει στον λαό και τη νεολαία τη φασιστική ιδεολογία προτάσσοντας την αξιοπρέπεια, την ταξική αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα, τον αγώνα και την ιστορική μνήμη.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ στο Περιστέρι
την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στις 6μμ στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου