ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΥΟΣ; ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ!! (Καταγγελία της Εργατικής Λέσχης Περιστερίου)
H Εργατική Λέσχη Περιστερίου  καταγγέλλει την εταιρεία MIGATO AE για την παράνομη και καταχρηστική απόλυση εγκύου εργαζόμενης.

Όλα άρχισαν όταν η εργαζόμενη ανακοίνωσε στην εταιρεία την εγκυμοσύνη της. Τότε η εργοδοσία την ανάγκασε να υπογράψει λύση της σύμβασής της, λέγοντάς της πως θα υπέγραφε νέα με άλλους όρους εργασίας.

Και ενώ ουσιαστικά η εργαζόμενη εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, η νέα σύμβαση δεν της κοινοποιήθηκε ΠΟΤΕ. Αντιθέτως, στις συνεχείς ερωτήσεις της για την υπογραφή νέας σύμβασης, η εταιρεία απάντησε ότι δεν τίθεται ζήτημα, καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για οικειοθελή αποχώρηση! Η κοροϊδία δεν σταμάτησε όμως μόνον εκεί. Σε ερώτηση του σωματείου προς την εταιρεία για τους λόγους απόλυσης, ο υπεύθυνος απάντησε: «Έτσι! Διευθυντικό δικαίωμα!».

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μοναδικό ούτε μεμονωμένο. Έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο εργοδοτικών αυθαιρεσιών. Επιβεβαιώνει ότι οι αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζονται μάς έχουν γυρίζει έναν αιώνα πίσω, με τους εργοδότες να νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Οι εργαζόμενοι βαφτίζονται «συνεργάτες», με στόχο να μην τολμούν να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, τρομοκρατούνται, απειλούνται και εργάζονται υπό το καθεστώς συνεχούς φόβου.
Η επίθεση στη μητρότητα, η τρομοκρατία που βιώνουν εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, η εργοδοτική ασυδοσία, η καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων και η χειροτέρευση των όρων εργασίας δεν θα μείνουν αναπάντητα.

Ως Εργατική Λέσχη Περιστερίου στεκόμαστε δίπλα στην εργαζόμενη και στο Σωματείο μισθωτών Τεχνικών που αγωνίζεται για την επαναπρόσληψή της.

Στηρίζουμε κάθε εργαζόμενο στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του, γιατί περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχει αποδειχτεί ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν πλέον να πετύχουν νίκες μέσα από ατομικούς δρόμους.
Μόνο ο συλλογικός αγώνας για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων διασφαλίζει τη θέση τους και μπορεί να σπάσει το κλίμα του φόβου που προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοσία στους χώρους δουλειάς.

  • Κανένας εργαζόμενος μόνος του.
  • Με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία.
 Εργατική Λέσχη Περιστερίου