ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ στις 9/12/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ συντονιστικού εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία – συμβασιούχων Αττικής και Σωματείων Εργαζομένων στους OTA από την σύσκεψη 1/12/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την σύσκεψη συντονιστικού εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία – συμβασιούχων Αττικής και Σωματείων Εργαζομένων στους OTA
Την Τρίτη 1/12/2015 στις 6μ.μ. πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη μαζική σύσκεψη Σωματείων των εργαζομένων στους δήμους στον και Επιτροπών Εργαζομένων στα 5μηνα έπειτα από πρωτοβουλία του συντονιστικού εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν, εκπρόσωποι από τα Δ.Σ. των Σωματείων Εργαζομένων, το συντονιστικό των εργαζομένων, συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία από πολλούς Δήμους καθώς και διάφορες συλλογικότητες.
Κοινή διαπίστωση ήταν πως:
Τα ψέματα της κυβέρνησης πρέπει επιτέλους να τελειώσουν. Οι εργαζόμενοι στο κοινωφελές πρόγραμμα παρέχουν ίση εργασίαμε τους υπολοίπους εργαζομένους, καλύπτοντας τα τεράστια κενά σε προσωπικό που έχουν οι δήμοι, με τον μισό σχεδόν μισθό και χωρίς τα βασικά εργασιακά δικαιώματα.
Οι δικαιολογίες της Υφυπουργού είναι απολύτως ανυπόστατες. Το πρόγραμμα μας είναι συγχρηματοδοτούμενο και έχουμε υπογράψει συμβάσεις εργασίας όχι μαθητείας όπως η ίδια θέλει να πιστεύει.
Σε λιγότερο από 3 εβδομάδες θα βρεθούνε ξανά στην ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση χωρίς καν το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας, περιμένοντας ίσως για χρόνια πάλι στην «ουρά» για κάποια νέα «ανακύκλωση».
Στη σύσκεψη με την προβλεπόμενη δημοκρατική διαδικασία λήφθηκαν οι κάτωθι αποφάσεις:
  1. ΜΑΖΙΚΗ συμμετοχή ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ στην απεργία στις 3/12/2015 στην Αθήνα με προσυγκέντρωση 10.30π.μ. στο Μουσείο.
  2. ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ στις 9/12/2015 και κάλεσμα όλων των Δήμων σε συγκεντρώσεις στην Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
  3. Να πραγματοποιηθούν ΕΚΤΑΚΤΕΣ συνελεύσεις σε όλους τους Δήμους Πανελλαδικά για ενημέρωση και οργάνωση της μεγάλης πορείας στις 9/12/2015.
  4. Μετά την 9/12/2015 αποφασίζουμε από κοινού τα επόμενα δυναμικά βήματα μας (κινητοποιήσεις, καταλήψεις κά.)
  5. Αποστολή αντιπροσωπίας στην ΠΟΕ-ΟΤΑ για απαίτηση έμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα μας και κάλυψη των ημερών κινητοποιήσεων μας.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ!!

Πρέπει να στρέψουμε την προσοχή τους πάνω μας!!!
Συνάδελφοι ψηλά το κεφάλι!
Κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτε!
Πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την επίτευξη των στόχων μας.
Τα ΟΧΙ τα δικά τους δεν μας ταράζουν. Απαιτούμε να παρθούν τώρα πολιτικές αποφάσεις!!!
Η ζωή μας δεν τους ανήκει και δεν θα τους την χαρίσουμε…
Δεν εγκαταλείπουμε!! Τώρα κλιμακώνουμε τις προσπάθειες και τον αγώνα μας !! Ήρθε η ώρα συνάδελφοι να ακουστεί η δική μας αλήθεια και φωνή πιο δυνατά!!
Όλοι μαζί ενωμένοι συνεχίζουμε !!! Όλοι μαζί για την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!