ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Δε θα δουλεύουμε μέχρι τον τάφο για ένα φιλοδώρημα!

Η νέο-μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., προσπαθώντας να αποδείξει στους τοκογλύφους – δανειστές της Ε.Ε.-ΔΝΤ, «ότι δεν είναι ηλίθια» προχωρά γοργά στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων και του 3ου σκληρότερου μνημονίου. Το καινούριο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που προωθείται με εντολή Ευρωπαϊκής Ένωσης και θεσμών είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου, εκτελεί την κοινωνική ασφάλιση  και μετατρέπει τη σύνταξη σε χαρτζιλίκι που θα λαμβάνει κάποιος μετά από 40 και πλέον έτη εργασίας. Αν φυσικά μέχρι τότε έχει επιβιώσει στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλεται ως το νέο μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης για όλους τους κλάδους της οικονομίας. Όλα αυτά έρχονται να πέσουν πάνω σε μια οικονομία χρεοκοπημένη και μια κοινωνία που συνεχώς εξαθλιώνεται από τη λιτότητα και την ακραία φτωχοποίηση μετά από 6 χρόνια κρίσης.

ΒΑΖΟΥΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Η δομή και ο χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης διαλύονται, μετατρέποντας τη από δικαίωμα σε προνόμιο και ατομική υπόθεση του καθενός. Όποιος υποχρεωθεί σε μαύρη, ελαστική και εκ περιτροπής εργασία ή είχε περιόδους ανεργίας θα είναι υποχρεωμένος να δουλεύει μέχρι τα βαθιά του γεράματα με την ελπίδα να εξασφαλίσει μια σύνταξη πείνας.

ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Τα ταμεία δεν τα χρεοκόπησαν οι εργαζόμενοι αλλά αυτοί  που έβαζαν χέρι διαχρονικά στα αποθεματικά τους για να «τζογάρουν» στο χρηματιστήριο και στα δομημένα ομόλογα, αυτοί που εφάρμοσαν το PSI και ξετίναξαν ότι είχε απομείνει, αυτοί που δείχνουν ανοχή στη "νόμιμη" και "παράνομη" εισφοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου, τη μαύρη και ελαστική εργασία. Οι ίδιοι δηλαδή που σήμερα αυτοπροτείνονται ως σωτήρες.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ;

  • Μείωση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις από 15 έως 30 %
  • Αύξηση στις δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης  που θα επιβαρύνει τα λαϊκά στρώματα
  • Αύξηση του χρονικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης
  • Κατάργηση του ΕΚΑΣ
  • Στρώνουν κόκκινο χαλί στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες
  • Συντριβή των ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών


Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Φοιτητές, Μαθητές, οφείλουμε όλοι να απαντήσουμε 
Αγωνιστικά, Μαχητικά, Αποφασιστικά στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση εναντίον μας.
Με οργάνωση στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές είμαστε υποχρεωμένοι να τους σταματήσουμε. Να απαιτήσουμε, όχι απλά να μην συνεχιστεί η κατάπτωση, αλλά εδώ και τώρα να πάρουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν. Αξιοπρεπή υγεία, περίθαλψη, ασφάλιση, το δικαίωμα στη ζωή. 

Στις 4 Φεβρουαρίου ανεβάζουμε το πήχη της ταξικής αντιπαράθεσης.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 
Πέμπτη 4 Φλεβάρη, 10:30 στο Μουσείο 

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 
ΘΗΒΩΝ 227, 1ος όροφος 
τηλέφωνο επικοινωνίας 6930246452