1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ | 24-25 ΙΟΥΝΙΟΥ | ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ!
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
24-25 ΙΟΥΝΙΟΥ | ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ (ΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)

Η Εργατική Λέσχη Περιστερίου γιορτάζει τα 3 χρόνια λειτουργίας και δράσης της με το 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ που πραγματοποιεί 24 και 25 Ιουνίου στην πλατεία Δημαρχείου. Με βασικό σύνθημα «Σηκώνουμε Κεφάλι! / Αυτοοργάνωση – Αγώνας – Αλληλεγγύη» καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης, τους νέους, τους άνεργους, τους μαθητές και τους μετανάστες σε ένα διήμερο με συζητήσεις, εκδηλώσεις, συναυλίες, προβολές και θεατρικό παιχνίδι για τα παιδιά.

Για 2 μέρες, μέσα από τις εκδηλώσεις και τα θεματικά περίπτερα, συζητάμε για τα μεγάλα ζητήματα του κόσμου της δουλειάς σήμερα. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι δανειστές «ΕΕ-ΔΝΤ» επιβάλλουν νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα κλιμακώνοντας την επίθεση στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα ενώ ταυτόχρονα ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός των πολέμων, της προσφυγιάς, της καταστολής και της ποινικοποίησης της ταξικής αλληλεγγύης γίνεται ακόμα πιο έντονος, είναι ανάγκη «να σηκώσουμε κεφάλι», να συμβάλλουμε στην πάλη για την ανατροπή παλιών και νέων μνημονίων, να οργανώσουμε την αντεπίθεση του μαζικού κινήματος.

Παράλληλα, επιδιώκουμε το φεστιβάλ να αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή του κόσμου της δουλειάς, χώρο έκφρασης του πολιτισμού των από κάτω που θα αναδείξει τις αγωνιστικές παραδόσεις και την ιστορία του εργατικού κινήματος, τις προσπάθειες χειραφέτησης της εποχής και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία με τη συμμετοχή μαθητικών και ερασιτεχνικών συγκροτημάτων, θα αντισταθεί στην ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση του δημόσιου χώρου, των πλατειών και των γειτονιών μας!

Να πάρουμε τις ζωές και τις γειτονιές στα χέρια μας! Ενάντια στο ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο που χωρίζει τους εργαζόμενους σε ντόπιους και μετανάστες, που επιδιώκει εμφύλιο των φτωχών. Ενάντια στη σιδερένια μπότα της τρομοκρατίας και της καταστολής που βάζει στο στόχαστρο τα δημοκρατικά δικαιώματα, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, τους χώρους εργατικής και λαϊκής αυτοοργάνωσης.

Διεκδικούμε την ζωή που μας κλέβουν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του!

Η κοινωνία δεν χτίζεται στην παλάμη που ζητιανεύει, αλλά σε αυτήν που σφίγγεται σε γροθιά!

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΘΗΒΩΝ 227, 1ος όροφος
τηλέφωνο επικοινωνίας 6930246452